Ve druhé polovině listopadu proběhlo školní kolo anglické olympiády pro děti z 2. stupně. Žáci změřili své síly v poslechu, porozumění textu, rozsahu slovní zásoby i gramatické kompetenci. Celkově se této soutěže zúčastnilo 15 žáků. Soutěž je však rozdělena na dvě věkové kategorie. V kategorii I. A se utkali žáci 7. ročníku. Naprosto jednoznačně zvítězil Martin Ruprecht, který získal plný počet bodů. Na paty mu však šlapalo další 5 spolužáků, kteří měli velmi malý bodový rozestup. Všichni předvedli pěkné výkony a děkujeme za zapojení do této soutěže Maye Dvořákové, Natálii Skryjové, Petře Janouškové, Janu Ptaszekovi a Sebastianu Slámovi.

V kategorii II. A již byla konkurence o něco větší. Přihlásilo se 9 žáků tentokrát z 8. a 9. tříd. První místo získala Tereza Gregorova z 8.třídy s plným počtem bodů. Na druhém místě se umístil jen o bodík Tomáš Kunc taktéž z 8.třídy a na třetím místě Adriana Feňová z 9.třídy. Na dalších místech se umístili – Přemysl Brázda z 8.třídy, Josef Vomáčka z 9.třídy, Tomáš Netolický z 8.třídy, Lucie Skryjová z 9.třídy, Justýna Vaisová z 8.třídy a Eliška Svobodová z 8.třídy.

Všem samozřejmě moc gratulujeme! Martin a Terezka nás budou reprezentovat v okresním kole této soutěže, které se uskuteční v březnu 2023 ve Žďáru nad Sázavou.

Keep your fingers crossed for them neboli česky – držte jim palce!

Mgr. Simona Brudovská