Na přírodě je stále co obdivovat, a proto jsme dnes vyrazili na návštěvu Muzea tropických motýlů a brouků v Hlinsku. Tato jedinečná výstava vznikla zásluhou nadšeného entomologa Oldřicha Černého, který díky svému koníčku, kterému se už věnuje přes třicet let, dokázal shromáždit obrovskou sbírku hmyzu, a to hlavně motýlů a brouků, kteří pochází z Ameriky, Asie, Afriky a Austrálie.

Jednotlivé zástupce buď sám chytil a vypreparoval nebo odchoval z přivezených vajíček, ale také ho obdarovali jiní sběratelé, kteří ho požádali o vypreparování svých úlovků.

Na výstavě jsme si mohli prohlédnout nejen nádherné exotické motýly všech barev a velikostí, také největší brouky světa, ale i třeba velké strašily, štíry a cikády. Pan Černý měl pro nás připravené i „hmyzí“ otázky a odpovědi na všechny otázky jsme společně hledali u jednotlivých vystavovaných skupin hmyzu.

Bylo to super a určitě tady nejsme naposledy, protože pán Černý bude i některé druhy obměňovat a časem chce doplnit do dalších místností i terária s živými brouky.

Nadšení lovci „hmyzáků“ ze sedmé třídy.