Všichni se pohodlně usaďte a jedeme. Je devátého června, 6.59 a my vyjíždíme z nádraží v Hlinsku směr Pardubice, kde nás čeká přestupování na „Ostravan“ směr Praha hlavní nádraží. Tam rychle na metro a pak autobusem přesun do zoologické zahrady.

Po prohlídce zoologické zahrady a jejich zvířecích obyvatel jsme se společně sešli u východu a konstatovali jsme, že nám pořádně vyhládlo a chtělo by to nějaký vydatnější oběd a zvažovali jsme mezi McDonaldem a KFC. Nakonec padl los na KFC, kde jsme během jídla přečkali i pořádnou průtrž mračen, po které ale vysvitlo sluníčko a my si tak za již příjemnějšího počasí mohli prohlédnout centrum Prahy.

Zamířili jsme podél Václavského náměstí směrem k Orloji. Prošli jsme si i Staroměstské náměstí a pomalu se vydali ke Karlovu mostu a pokračovali přes Kampu podél Vltavy a zpět kolem Národního divadla až na vlakové nádraží, kde jsme ve třičtvrtě na šest nasedli do RegioJetu směr Žďár nad Sázavou. Bylo to super a už přemýšlíme kam pojedeme na výlet příští rok.

Vaši šesťáci.