Vybraní chlapci z druhého stupně reprezentovali naši školu v minifotbale (hraje se 6+1 na polovinu hřiště) ve Žďáru nad Sázavou.

Turnaje se zúčastnilo 6 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Naše družstvo hrálo ve skupině se Svratkou 4:2 a Bohdalovem 4:1. Díky tomu postoupilo do semifinále, kde je čekalo družstvo 4. ZŠ ze Žďáru nad Sázavou. To porazili 1:0 a vybojovali si tak postup do okresního kola, které se hrálo ve Velkém Meziříčí!!

Turnaje ve Velkém Meziříčí se zúčastnilo rovněž 6 družstev. ZŠ Žďár nad Sázavou, ZŠ Velká Bíteš, Gymnázium Bystřice, 2 školy z Velkého Meziříčí a naše ZŠ Herálec.

Do základní skupiny jsme byli nalosováni s oběma družstvy z Velkého Meziříčí. S první školou jsme ve vyrovnaném zápase prohráli 0:1, s druhou 0:3. Skončili jsme na 3. místě ve skupině a čekal nás souboj s Velkou Bíteší o 5. místo. Ten jsme prohráli 0:3 a skončili nakonec na 6. místě.

Žákům patří velké poděkování za reprezentaci naší školy, protože postoupit ze Žďárského okrsku do okresního finále je pro nás velký úspěch.

Mgr. Vojtěch Uchytil