Kraj Vysočina pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina vyhlásil již třetí ročník soutěže „Zemědělství a lesnictví na Vysočině“.  I my jsme se letos zúčastnili.

V týdnu od 21. 3. – 28. 3. 2022 se všichni žáci sedmého a osmého ročníku školy zapojili do této soutěže, která prověřila naše znalosti z oblasti zemědělství a lesnictví v kraji Vysočina. Některé otázky se nám zdály jednoduché, protože jsme se o těchto věcech učili v přírodopise. Byly však otázky, které nás i potrápily a některé informace o našem kraji jsme slyšeli poprvé. A právě díky nim jsme si rozšířili vědomosti z přírodopisu a možná i tato soutěž někoho z nás motivovala k výběru budoucího povolání.

Druhé kolo soutěže se uskuteční na konci měsíce května na Krajském úřadě Kraje Vysočina. V tomto kole nás budou reprezentovat dva nejlepší žáci z každého ročníku.

Za sedmý ročník to bude Jakub Ptáček a Michaela Machová a za osmý ročník Ondřej Gregor a Lucie Skryjová. Všichni budeme našim spolužákům držet palce, aby i v tomto kole dosáhli co nejlepšího umístění.

Žáci sedmého a osmého ročníku ZŠ Herálec.