Okénko hráčů šachového oddílu Křižánky

05.05.2021

Milí mladí sportovní  přátelé,

Pro ty, které mají vážný zájem se věnovat šachům a dobře se připravit na podzimní sezónu, jsem do našeho webu napsal několik článků, které by vám měli ulehčit a zpříjemnit studium teorie šachu a zvýšit úroveň vaši hry. Jen pro úplnost uvedu jejich znění: 

- Studijní situace

- Začínáme s šachem

- Učíme se zahájení

- Nejkrásnější šachové partie

- Co znamená v šachu dynamická rovnováha

- Manévrování a lavírování

- Technika hry

- šachová notace ( zapisování)

- Typové pozice střední hry, které v současné době píši.

- Miniaturky

- Různé typy útoku v miniaturkách

- Šachoví mistři historie

Všechny tyto články by vám měli pomoci lépe se orientovat v šachové teorii, která je jinak docela složitá. Také vás naučit základním poučkám, poznat pojmy jako jsou  strategie, taktika. a jiné.  Věřím, že vás také zaujmou krásné šachové partie starých i nových mistrů.                                                             .       .

V polovině června jsme dohráli v pořadí teprve 2 soutěž od vzniku Šachového oddílu. O přeborníka oddílu. Do soutěže se přihlásilo 8 soutěžících. Z evidovaných oddílových hráčů se nepřihlásil do soutěže jen Tadeáš Havlík. Stínem bylo, že minimum zápasů sehrál Vojta Mošner i Michal Modráček, takže jejich zápasy museli být zkontumovány, což je velká škoda.  Po odehrání 7 kol, jako nový vítěz skončil Adam Trávníček, s plným počtem bodů, druhý v pořadí Benjamin Preisler se 6 body, třetí Barbora Haraštová s 5 body. Na dalších místech se umístili, Lukáš Zelený, Pavel Trong, Valerie Halamková, Vojta Mošner a Michal Modráček. 16.června jsme všem hráčům předali diplomy, ceny a začneme přemýšlet, nad organizací dalšího oddílového přeboru. Doufám, že kontumací bude příště  méně než letos. Výbor oddílu přeje všem  žákům pěkné prázdniny a co nejvíce nových šachových úspěchů v nadcházející turnajové sezóně.